1-Su bardagi un
2-yemek kasigi tereyagi
4-Yemek kasigi pudra sekeri
DAHA FAZLA YAPMAK ISTERSENIZ OLCUYU ARTIRABILIRSINIZ
Unu teflon bir tencereye veya tavaya koyup kisik ateste yavas yavas
pembelesinceye kadar kavuralim.yagi ayri bir kapta iyice eritelim.
kavrulmus unu tekrar yagin icine bosaltalim 10 dakika kadar daha kisik ateste
kavuralim.helvanin meyanesi gelince yani civik bir hale gelince,atesten alalim
hemen pudra sekerini dokup,iyice una yedirelim.sicak sicak kasiga doldurup
uzerine baska bir kasikla bastirin.tabaga ters cevirin.
1 yorum:
MERHABALAR
bende helva sevenlerdenim. Susuz helva ilk kez karşılaştım. Anne annem pekmezle ve susumlayapar. Öyle severim ki. Şimdi uzaklardayım bana helva yapan yok. Ellerine sağlık çok güzel görünüyor eminim tadı da öyledir
sevgiler
Yorum Gönder