30 Ağustos 2007 Perşembe

KABUN(cerkez mantisi)


ARKADASLAR MANTININ HASLANMIS VE SUNUM HALINI
VEREMIYORUM COK OZUR DILERIM
CUNKU BENIM AZIZLIGIME UGRADI. RESMI YANLISLIKLA
MAKINADAN SILDIM.TEKRAR YAPTIGIMDA RESMI KOYARIM

HAMURU

1-Yumurta
2-su bargagi su
1 tatli kasigi tuz
Alabildigine un
Bu malzemelerle sert bir hamur yapalim.
hamuru iyice yoguralim yani ozlestirelim.10 dakika dinlandirelim
bildigimiz manti hamuru gibi acalim yani 1-cm kalinliginda falan
su bardagi veya cay bardagi yardimiyla yuvarlaklar cikaralim.
ortalarina patates malzemesini koyup sekilde goruldugu gibi kapatalim
kaynayan tuzlu suda haslayalim (ates cok harli olmasin)mantilar dagila
bilir
IC MALZEMESI
4-5 tane Patates
1-Bas sogan ince dogranmis
1-Tatatli kasigi salca
Tuz,karabiber
1-cay kasigi sivi yag
Patatesi haslayalim,kabuklarini soyup rendeliyelim.
bir teflon tavaya sivi yagi koyup soganlari kavuralim.salcayi
ekleyelim karistiralim tuzunu,biberini ve rendeledigimiz patatesleri
katip karistiralim sogumaya birakalim
NOT;Isterseniz salca yerine toz kirmizi biber koyabilirisiniz

Hiç yorum yok: