
Bu tatli aynen bildigimiz baklava hamurundan yapiliyor
sadece sekli ve yapimi degisik,goruntusu gercekten cok
guzel oluyor.Ben bayramlarda baklava yaparken bir tepside
mutlaka bundan yaparim.bu baklavayi ilk defa gorumcemde
yemistim ve cok beyenmistim.ogun bugundur favorim
Baklava hamurunu bir baska sekildede yapabilirsiniz.
2 yumurta,bir su beardagi su,bir yemek kasigi limon suyu,bir cay kasigi tuz
alabildigine un.iyi bir sonuc elde edebilmek icin hamur cok yogrulmasi lazim
HAMURU
2-Yumurta
1-Cay bardagi sivi yag
1-Cay bardagi sut
1-Cay bardagi su
1-Yemek kasigi yogurt
1- paket kabartma tozu,bir cay kasigi tuz
Aldigi kadar un(elenmis)
Uzerine dokmek icin:150gr tereyagi 1- cay bardagi sivi yag
yagin olcusunu artirabilirsiniz veya eksiltebilirsiniz
biliyorsunuz baklavanin yagi ne kadar fala olursa okadar
gevrek ve guzel olur.
cok yumusak bir hamur yapiyoruz.hamur 10 dakika kadar devamli
yogrulmali.ustu kapali olarak yarim saat kadar dinlenmeli.
ceviz buyuklugunde bezeler yapilip.uzerine nemli bir bez orterek 10
dakika daha bekletilmeli.
nisastayla cok ince acip.asagidaki sekilde goruldugu gibi ceviz koyup
kapatiyoruz elimizle usten kavrayip,dagitmadan ters ceviriyoruz yaglanmis
tepsiye dizip,uzerine erittigimiz,tereyagi ve sivi yag karsisimini dokup
190 dercede pisiriyoruz.firindan cikardiktan 2-3 dakika
sonra ilik serbeti dokuyoruz.
SERBETI
3.5 Su bardagi tozseker
4 Su bardagi su
yarim limon suyu




sekil-1 sekil-2 sekil-3 sekil-4
3.sekilde ki gibi yapragin bir tarafini kapatip cevizi koyuyoruz sonra diger
yapraklari kapatiyoruz
4 .sekilden sonra elimizle tutup ters ceviriyoruz.yaglanmis tepsiye diziyoruz
sekli dondukten sonra ortaya cikiyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder