
MUHALLAEBISI
1-Kilo sut
2-Cay bardagi dolusu un
150-gr margarin damla sakizi(istege bagli)
bir kac parca bebe biskuvi
1-Su bardagi toz seker
CILEK SOSU
Yarim kilo cilek
1-Yemek kasigi dolusu nisasta
3 yemek kasigi pudra sekeri
once tencere margarini koyup eritelim,unu ilave edip kisik ateste surekli cevirerek pembelesinceye kadar kavuralim.toz sekeride dokelim onlada bir iki cevirdikten sonra soguk sutu yavas yavas dokelim.bu arada surekli karistiralim putur olmasin damla sakizinida ilave edelim,fokurdamaya baslayinca atesten alalim bir mikser veya cirpici yardimiyla 10 dk kadar cirpalim yarisini bir tepsiye bosaltalim,ustune bebe biskuvileri bir sira dizelim arzu ederseniz cilek sostanda dokebilirsiniz.sonra kalan muhallebiyi biskuvilerin uzerine bosaltalim sogumaya birakalim. sosu cilekleri ayiklayip yikadiktan sonra blendirdan gecirip pure yapalim bir kapa koyup icine nisastayi ve pudra sekerini ilave edip ateste pisirelim koyulasinca atesten indirelim muhallebini uzerine dokelim,ilinincaya kadar bekleyip dolaba kaldiralim
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder