30 Ağustos 2007 Perşembe

AFYON KAYMAGI


MALZEMELER

6-su bardagi sut
6-yemek kasigi dolusu un
9-yemek kasigi dolusu tozseke
birkac parca damla sakizi
50 gram margarin
hindistan cevizi
soguk sute yag haric butun malzemeleri ekleyelim.damla sakizini havanda dovelim toz haline getirelim onuda ekleyelim.mikserle veya bir cirpici yardimiyla iyice cirpalim.putursuz hale gelince sutu ateste surekli karistirarak pisirelim ates fazla harli olmasin yoksa dibi tutar sut koyulasinca ve goz goz oluncaya kadar.sonra atesi kapatip, margarinide ilave edelim.mikserle 10 dakika kadar cirpalim. dikdortgen veya kare bir tepsiyi suyla islayalim yani nemlendirelim. muhallabiyi tepsiye bosaltalim muhallabi soguyunca dolaba koyalim dolapta 1 gece kalmasi lazim. ertesi gunu esit sekilde tatliyi dikdorgen seklinde keselim.bir ucundan baslayarak yavas yavas rulo yapalim.yaptigimiz ruloyu hindistan cevizine iyice hertarafini dondurerek bulayalim,servis tabagina dizelim rulo yapmadan once arasina karelerin uzunlugu kadar muz kesip koyabilirsiniz veya ceviz. ben uzerini damla cikolatayla susledim.hindistan cevizi yerine cevize veya findik da olabilir.ama bu sekilde olursa afyon kaymagi lezzetinde olur biliyorsunuz mutfakta careler bitmez.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Webmaster cok tesekkurler...

Selamlar Elen