
8-10 kisilik
MALZEMELER
1-KG Havuc
1-Su bardagi toz seker
1- cay bardagi sivi yag veya tereyagi
2- paket potibor biskuvisi
cekilmis findik veya ceviz
1-Paket vanilya
uzeri icin aci cikolata
HAZIRLANISI
Havuclari yikayin ust kabuklarini kaziyin ve bir pisirme kabina rendeleyin. sekeri ve yarim su bardagi su ilava ederek havuclar iyice yumusayincaya ve suyunu iyice cekinceye kadar pisirin.atesten alin sogumaya birakin. ilik hale gelince,icine dovulmus ceviz veya findik,iyice parcalanmis yada dovulmus biskuviyi,yagi,vanilyayi katin iyice yogurun.folyo ya alarak sekil verin veya naylon serilmis kalibada olabilir.elle sekil verin ve folyoyu tekrar sarin dolapta bir gece dinlendirin.yada en az 10 -12 saat servis yapmadan once servis tabagina alin.uzerine menmari usulu erittigimiz aci cikolatayi dokun iyice hertarafina yayin,tekrar dolaba koyun cikolata donuncaya kadar bekletin.
Not:
Bu pastayi cukur bir kaliba yerlestirebilirsiniz.bu taktirde pastanin uzerine pudra sekeri ile cirpilmis krema,yada hindistan cevizi serpebirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder