27 Ağustos 2007 Pazartesi

Bal kabakli corek



HAMUR MALZEMES
1-Su bardagi su
1-Cay bardagi sut
1-5Kahve fincani toz seker
1-Corba kasigi yas maya
4-Corba kasigi margarin(erimis)
1-Tatli kasigi tuz
1-Yumurta
aslinda bu coregi kestane sekeriyle yapiyorum ama,su anda kestane sekerim yoktu.bal kabagiyla yaptim. buda cok nefis oluyor Yas mayayi,bir baradak ilik suyla eritin.toz sekerinide ekleyin ve sirasiyla margarini tuzunu,sutude kattiktan sonra unu yavas yavas ilave edin yogurun cok yumusak ele yapismayacak bir hamur yapin.isdeginiz buyuklukte yuvarlakla( bezeler)yapin. yaptiginiz bu yuvarlaklari 10 dakika dinlenmeye birakin kabarsin yuvarlaklari hic bir islem yapmadan yaglanmis tepsiye dizin veya hafif iki ucundan esnetip elips(yumurta) seklide verebilirsiniz. yumurta sarisina bir tatli kasigi sivi yag ekleyin karistirin.coreklerin uzerine surun.sonra eger varsa birertane kestane sekeri.yoksa bal kabagi tatlisi yerlestirin.180derece firinda 15 dakika pisirin bu coregi hep kestane sekeriyle yapardim.sonrada bal kabagiyla denedim cok guzel oldu.

Hiç yorum yok: