24 Ağustos 2007 Cuma

Enginar dolmasi


Enginar mevsimi gecmeden birkere daha pisirip yayinlamak istemistim
hafta sonu resmini cekmek kismet oldu.enginari sadece boyle severim
hic bozmadan pisirip ve yapraklariyla yemek.
bu sekilde yemek daha zevkli oluyor
korpe olanlardan sectim.muslugun altinda iyice yapraklarinin aralarini
yikadim.dolma ici hazirladim.esit sekilde doldurdum bozmadan parcalamadan
tencereye yerlestirdikten sonra,bir kasede bir yemek kasigi salcayi suyla
sulandirdim.uzerine gezdirdim.sonrada yarim cay bardagi zeytinyagi ilave
ettim.yeteri kadarda sicak su ekledim.agir ateste enginarlar yumusayincaya
kadar pisirdim.arada bir eger suyunu cekerse sicak su ilavesi yaparsiniz
IC MALZEMESI
250 gram kiyma
1 cay bardagi pirinc
1 baz sogan
tuz,karabiber,pul biber
1 tatli kasigi salca
1 tane domates rendesi
Bu malzeme 5 tane enginar icin
enginarlarlar yemek icin once yapraklarindan baslanir distan ice dogru
yapraklarinin sadece dip taraflari siyrilarak yenir.






Hiç yorum yok: