30 Ağustos 2007 Perşembe

Patates Bugulama


Arkadaslar bu yaz gununde size cok hafif yapimi kolay ve pratik
lezzetler sunmak istedim.bu yemekler benim adeta kurtaricim
cok acil zamanlarda mutlaka sip sak yaptigim yemekler
lezzetleri bir okadar da guzel.siz hazirlayip atese koyun sofrayi
kuruncaya kadar yemeginiz hazir.kahvaltida da yapabilirsiniz

4 kisilik icin
4-5 tane patatesin kabuklarini soyalim yikayalim
cok ince halka seklinde keselim,teflon tavaya dizelim
uzerine 1 cay bardagi zeytin yagi gezdirelim.tuzunu karabiberini
1 cay bardagida su ekleyelim.atese oturtalim kaynamaya baslayinca
kapagini kapatalim.atesi oldugunca kisik konuma getirelim.
patatesler yumusuncaya kadar pisirelim(catalla kontrol edersiniz)
pistikten sonra servis tabagina cikaralim,uzerine kirmizi pul biber ve nane
serpelim.yaninda beyaz veya taze soganla servis yapalim
Not: mumkun oldugunca kisik ateste pismesi lazim
cunku adi ustunde bugulama.cok az suyla pismesi lazim

Hiç yorum yok: