19 Eylül 2007 Çarşamba

KAYMAKLI SARMA


HAMUR MALZEMESI
8-kahve fincani un
1-Corba kasigi seker
1-bir tam yumurta birde sarisi
1-Corba kasigi maya
2-Kahve fincani yag(arzuya gore tereyagi veya margarin)erimis
1-kahve fincani sut
Once mayayi sutle eritelim,diger malzemeleride ekleyip yumusak
bir hamur yapalim.10 dakika kadar dinlendirelim.sonra mandalina
buyuklugunde bezeler yapip elimizle kalinca acalim.icine ic malzemesini
koyup rulo yapip,rulonun iki ucunu karsilikli getirelim.hazirladigimiz
malzemeye bulayip yaglanmis tepsiye dizelim.10 dakika bekletelim
180 derecede isitilmis firinda 20 dakika kadar pisirelim
BENIM KURABIYELER OYLE KABARDIKI IKI UCU KARSILIKLIYDI
MALESEF BOYLE OLDU
IC MALZEMESI
4.5 cay bardagi sut
2 yemek kasigi toz seker
1-fincan yag(teryagi)
limon kabugu rendesi
1-Cay kasigi vanilya
1-yemek kasigi dolusu misir nisastasi
Bu malzemeleri birlikte bisirin,cok koyu kivamda bir muhallebi olacak
sonra iyice sogusun iri dovulmus findigin yarisinda ilave edin.
UST MALZEMESI
1-Yemek kasigi galete unu
1-Yumurta(SARISI)
1-Tatli kasigi bal
2-Yemek kasigi irice dovulmus findik.
bunlarida birlikte karistirin hazirladigimiz hamurlarin uzerine
fircayla surun ,sonra firina verin.
IC MALZEMESI OLARAK VERDIGIM TARIF YERINE SIZ
ISTEDIGINIZ SEKILDE MALZEME KOYABILIRSINIZ
UZERINE PUDRA SEKERI SERPEBILIRSINIZ

Hiç yorum yok: