12 Eylül 2007 Çarşamba


KARANFIL TATLISI

1-Yumurta
2-Corba kasigi sivi yag
2-Corba kasigi yogurt
1-Cay bardagi erimis tereyagi
1-Tatli kasigi kabartma tozu
1-Yarim su bardagi soda yani maden suyu
bir fiske tuz
Alabildigi kadar un
bu malzemelerle yumusak bir hamur yapin 10 dakika dinlendirin. tezgaha biraz un serpip 1cm kalinliginda acin,uc boyutlu yuvarlak kalipla yuvarlaklar kesin(ben su bardagi cay bardagi vede fincanla) kestim. sonra cikardigimiz bu yuvarlaklari sekilde goruldugu gibi kenarlarindan bicakla cizik atin.buyuk boy yuvarlagin uzerine yumurta beyazi surun onun uzerine orta yuvarlagi,yine yumurta beyazi surun.en uste kucuk yuvarlagi koyun 5 dakika kadar beklesin ki hamurlar birbirine yapissin kizarirken ayrilmasinlar.ust uste koyarken cizikler aksi yonlerde olsun sonra kizgin yagda pembelesinceye kadar kizartin soguk serbete atin,2.3 dakika bekletin servis tabagina cikartin uzerine visne,cilek veya
recelle susleyin
SERBETI
2.5 su bardagi seker
2 su bardagi su
yarim limon suyu
hepsini kaynatin (10 dakika)sogutun

Hiç yorum yok: