18 Ekim 2007 Perşembe

PATATES BOHCASI


Patatesleri yikayip tuzlu suda haslayin,kabuklarini soyun. catalla veya patates ezecegiyle iyice ezin,pure haline getirin. karabiber,tuz,3.corba kasigi unu,yumurtayi kirin,yogurun.ayri bir tepsiye 2 kasik un serpin patatesten irice parcalar koparin,avucunuzda yuvarlayin.hamurun elinize yapismamasi icin,elinizi unlayin yuvarladiginiz hamuru elinizde yassilastirin,unlu tepsiye alin,hamurdan ayni buyuk lukte parcalar koparip,hepsini tuvarlayin ve elinizle yassilastirin. oratalarina bir kasik ic harctan koyup,uzerine yassilastirdiginiz parcayi kapatin,kenarlarindan catalla hafif yapistirin.kizgin yagda kizartin.kagit peceteye alin. IC HARCI olarak ben ispanakli yaptim.siz istediginiz sekilde yapin kiymali da cok guzel oluyor.mantarli da yapabilirsiniz secim sizin. genis aciklama icin TIKLAYIN...>>

Hiç yorum yok: