9 Eylül 2007 Pazar

Patlican dolma


Zeytinyagli dolmayi bilmeyen yoktur yapmasinida tabii
dolma yaparken 2 tanede patlican doldurdum .
sizlere sunum acisindan degisik bir fikir olsun istedim.patlicanlar
tum olacak sadece sap kisimlari kesilecek.dis kabuklari soyulmayacak
bostan patlicaniyla yaparsaniz,iclerinin cikarilmasi daha kolay olur
icleri cok itinayla oyulmasi lazim parcalanmasin.tuzlu suda bekletin 10
dakika kadar sonra yikadiktan sonra malzemeyle doldurun sikica
uzerine domates dilimi kapatin pisirin.ve ustu kapali olarak sogutun
zeytin yaglilar,ustu kapali sogutulmasi gerekir
patlicanlar iyice soguduktan sonra verevine kesilir

Bu tabaktaki sunumu misafirlerime tavuk dolmasiyla yapmistim
resim cekememistim.


Hiç yorum yok: